Kuivatatud jõhvikad on ilma suhkruta. Magustamiseks kasutatakse õunamahla. Kuivatatud jõhvikad vähendavad südame- ja veresoonkonna haiguse riski. Polüfenoolid, mis jõhvikates sisalduvad, aitavad ennetada südamehaiguse riski. Jõhvikad sisaldavad suurtes kogustes C-, E- ja A-vitamiini. Samuti on neis kõrge kiudainete- ja antioksütantide sisaldus. Jõhvikates on väga madal rasvasisaldus ning sisaldavad vähe kaloreid. Arvestataval määral sisaldavad jõhvikad veel kaltsiumi, magneesiumi, rauda, vitamiin K-d ja erinevaid B-vitamiine.
Jõhvikad hoiavad suutervist. Jõhvikate söömine aitab kõrvaldada kahjulike hapete kogust suus – nad ei lase kinnituda kahjulikel bakteritel sinu hammastele ning seega takistavad hambakivi tekkimist ja igemeprobleeme.
Veel aitavad jõhvikad säilitada kõhus tervislikku mikrofloorat. Kui inimene sööb palju loomset toitu, siis jõhvikad aitavad tunduvalt kiirendada ainevahetust ning tagavad tervisliku mikrofloora.
Nendega saab ka leevendada ja ennetada urineerimishäireid. Jõhvikamahla ja jõhvika marjade tarbimine aitab ennetada urineerimisega seotud probleeme. Näiteks Põhja-Ameerikas soovitatakse inimestele, kellel on urineerimisprobleemid, tarbida jõhvikaid. Jõhvikates sisaldub suurtes kogustes antioksüdanti nimega proantotsüanidiinid, mis takistab bakteerial kuseteede seintele kinnituda.